ABS logo
Muus logo
ABS Autoherstel Muus Assen

Van werknemer naar eigenaar: De reis van Jurian Tulp bij ABS Autoherstel Muus

Jurian Tulp, voorheen veertien jaar werkzaam als voorbewerker en spuiter bij ABS Autoherstel Muus in Assen, is sinds januari 2021 de trotse eigenaar. Een overgang van werknemer naar eigenaar die niemand had zien aankomen. “Het idee om voor mezelf te beginnen speelde altijd al in mijn hoofd, maar nooit had ik gedacht dat ik ABS Muus zou overnemen. Het voelde als een enorme stap,” zegt Jurian.

Autoruit schade Assen

De overname van ABS Autoherstel Muus: Een strategische zet voor de toekomst

De verrassing kwam vorig jaar toen Corrie Muus, Jurians voormalige werkgever, hem vroeg om de zaak over te nemen. Jurian, altijd al geïnteresseerd in de bedrijfscijfers en het ondernemerschap, nam de tijd om na te denken over deze belangrijke beslissing. “Het is leuk, maar is het ook realistisch en haalbaar?” vroeg hij zich af.

“Voor Corrie was het een spannend moment om het te gaan vertellen. Het nieuws moest bij iedereen even landen. Het blijft in het begin natuurlijk lastig om je collega te zien in een andere rol dan ze gewend zijn. Ik merkte gelukkig dat ze er voor open stonden en dat ze deze rol goed bij mij vonden passen.”

Jurians carrière begon echter niet in de autoschadeherstelbranche. Zijn vader was programmeur, en Jurian groeide op achter de computer. Zijn studie en stages brachten hem in contact met jongeren met een verstandelijke beperking, maar na twee jaar besefte hij dat zijn roeping elders lag.

“Hobbymatig sleutelde ik regelmatig aan mijn auto. Voor spuitwerk ging ik naar ABS Autoherstel Muus en ik ben er eigenlijk nooit meer weggegaan. Toentertijd een hele goede keuze geweest. Ik leerde het vak op de werkvloer. Het schadeherstelvak vind ik nog steeds fantastisch.”

Continuïteit en innovatie: Slimme en digitale revolutie bij ABS Autoherstel Muus Assen

Met de overname wil Jurian de visie van Corrie voortzetten. De naam ABS Autoherstel Muus blijft behouden, en er staan geen grote veranderingen op de planning. “Voor nu willen we gewoon goed presteren. Vanaf januari is de klanttevredenheid hoog en scoren we goed bij onze opdrachtgevers, dat moet zo blijven.” Toch zal er wel wat veranderen. Jurian heeft plannen om slimmer en digitaler te werken. “Zowel de boekhouding als de administratie en het vele papierwerk kunnen efficiënter. Op dit soort punten wil ik zeker innoveren.” Om de werkprocessen te stroomlijnen, heeft Jurian een gezamenlijke dagstart geïntroduceerd. “Om acht uur starten we met een korte werkbespreking over wat de komende dagen af moet zijn. Dit geeft duidelijkheid en het zorgt voor een haalbaar doel.”Door de werkplaats op te ruimen en medewerkers te voorzien van nieuwe werkkleding, is ABS Autoherstel Muus klaar voor een frisse start onder leiding van Jurian Tulp.

Meer weten over ABS Autoherstel Muus